Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Ficánka csoport


A Ficánka csoportban 22 mosolygós gyerkőc tölti mindennapjait, 11 fiú és 11 lány. Kis Ficánkáink 2018 őszén lépték át az óvoda kapuját, azóta már néhányan nagycsoportos óvodássá cseperedtek.

Csoportunkban nyugodt, szeretetteljes légkörben neveljük az idejáró gyermekeket. Minden tevékenységünk alapja a szeretetteljes bánásmód és a gyermekközpontú szemlélet.

Célunk, hogy a gyermekek örömmel jöjjenek óvodába, jól érezzék itt magukat. Kedves, összetartó kis közösséget alkotunk. Vidám, nyüzsgő, ficánkoló kis társaság vagyunk, találó is a csoportnevünk: Ficánka csoport.

Egyik legfontosabb feladatunk az óvodában a szabad játék feltételeinek biztosítása, hiszen a gyermek a világról szerzett tapasztalatait a játékon keresztül tudja igazán feldolgozni.

Az érzelmi biztonság megteremtésére is nagy hangsúlyt fektetünk: a figyelem, a beszélgetések, az odafigyelés, az önzetlen szeretet csodákra képesek, ezáltal a gyerekek elmesélik örömeiket, bánataikat, élményeiket.

A csoportunkba járó gyermekek előszeretettel alkotnak: vágnak, ragasztanak, rajzolnak, festenek, gyurmáznak. Elkészült rajzaikkal, alkotásaikkal szívesen ajándékozzák meg egymást, szüleiket, az óvónéniket és a daduska nénit.

A kis Ficánkák örömmel hallgatják a meséket, szívesen tanulnak verseket, szeretnek énekelni, mozogni. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek sokat mozogjanak akár óvodánk jól felszerelt tornaszobájában, akár az óvoda udvarán, a szabadban. A tornaszobában örömmel játszanak mozgásos játékokat. Kinti kedvelt tevékenységünk a bújócskázás, fogócskázás, homokozás és az udvari játékok használata.

Katolikus óvoda lévén nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kis Ficánkáink pajtásaikhoz is szeretettel és tisztelettel forduljanak, egymást segítsék, elfogadják.
 

 „ A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel, a tevékenységre tevékenységgel felel.”